Маринований червоний перець – найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним та смачним. Це просто ідеальна закуска.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • червоний болгарський перець, 2,5 кг;
  • селера, 200 г;
  • петрушка, 150 г;
  • часник, близько 100 г або до смаку.

Для приготування маринаду необхідно :

  • вода, 500 мл;
  • олія рослинна, 1 склянка;
  • оцет 9%, 60 мл;
  • лист лавровий, 5 шт;
  • перець горошком, 1 ч. л;
  • цукор, 1 ст.
  • сіль, 50 г.

Процес приготування

  1. Вибирайте найм’ясистіший і красивіший червоний перець – він виходить найсмачнішим.
  2. Очищаємо перець від насіння та плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
  3. Зелень рубаємо, часник ріжемо часточками.
  4. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного та з іншого боку.
  5. Викладаємо перець.
  6. Тепер беремо ємність із кришкою та укладаємо шари перцю, перекладаючи їх рубаною зеленню та часточками часнику.
  7. Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 3 доби.
  8. Просто укладаємо всі шари у банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
  9. Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плічка банок.
  10. Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
  11. Закручуємо кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.

Зберігаємо в підвалі або в коморі. Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте зробити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.