Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним та смачним. Це просто ідеальна закуска.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- червоний болгарський перець, 2,5 кг;
- селера, 200 г;
- петрушка, 150 г;
- часник, близько 100 г або до смаку.
Для приготування маринаду необхідно :
- вода, 500 мл;
- олія рослинна, 1 склянка;
- оцет 9%, 60 мл;
- лист лавровий, 5 шт;
- перець горошком, 1 ч. л;
- цукор, 1 ст.
- сіль, 50 г.
Процес приготування
- Вибирайте найм’ясистіший і красивіший червоний перець – він виходить найсмачнішим.
- Очищаємо перець від насіння та плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
- Зелень рубаємо, часник ріжемо часточками.
- Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного та з іншого боку.
- Викладаємо перець.
- Тепер беремо ємність із кришкою та укладаємо шари перцю, перекладаючи їх рубаною зеленню та часточками часнику.
- Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 3 доби.
- Просто укладаємо всі шари у банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плічка банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.
Зберігаємо в підвалі або в коморі. Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте зробити.